Home Események „Kisbolygók Világnapja”

„Kisbolygók Világnapja”

A „Kisbolygók Világnapja” alkalomból távcsővégre kerül az (1) Ceres törpebolygó (korábban aszteroida). Mint ahogy a megnevezés is jelzi, ez egy csillagszerű objektum lesz a távcső
látómezejében. a Szűz (Virgo) csillagképben. Ez volt az elsőnek felfedezett kisbolygó 1801. január 1-én, a Mars és Jupiter pályája között húzódó fő kisbolygóövben. Átmérője kb. 950 km, ezzel a
legkisebb törpebolygó a fő övben. A NASA Dawn űrszondája részletes képeket, méréseket készített róla. A felszín alatt folyékony vizet tartalmazó óceán lehet.

Nézzen bele csillagvizsgálónk távcsövébe, s tudjon meg többet a naprendszer titkairól!

Az előadásról:
Derült idő estén a csillagvizsgáló teraszáról, kupolából csillagász előadásával, szabad szemmel és távcsővel tekinthetik meg az aktuális csillagállásokat.
Amennyiben a foglalt időpontban felhőssé válik az idő, s távcsöves előadásra alkalmatlan lesz, helyette teremben, vetítéssel egybekötött csillagászati előadást hallgatnak. Ebben az esetben is van lehetőség a kupolában álló távcső megtekintésére.

Távcsöves előadás díja:
Felnőtt: 3.500,-Ft/fő
Diák/nyugdíjas: 3.000,-Ft/fő
Hét év alatti gyermekeket nem tudunk fogadni! Minimum létszám: 7 fő, max. létszám 15 fő!

Kezdési időpontok: 21:30 és 22:30 óra

Jegyértékesítéssel kapcsolatos információk:
A csillagvizsgáló telefonos ügyfélszolgálata: kedd – vasárnap 9 – 17 óra között a +36 20 629 5483-as telefonszámon és a csillagvizsgalo@balatonfuzfo.hu e-mail címen érhető el.

FONTOS!
A helyszínen nincs készpénzes és bankkártyás fizetés!
Mindenképp hívja a telefonszámot! Köszönjük!

Kalandozz velünk a csillagos égbolton!

Recent Posts

Recent Comments

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Archives

Vélemény, hozzászólás?